Okulumuz Tarihçesi

07.12.2019 1899

ESENLER TÜRK-İSVEÇ KARDEŞLİK ORTAOKULU

 

Türk-İsveç Kardeşlik Ortaokulu, ülkemizde irtibat büroları bulunan ve dünyada bin iki yüzün üzerinde mağazası bulunan İsveç kökenli bir konfeksiyon mağazalar zinciri olan H & M (Hennes & Mauritz ) tarafından sekiz yıllık temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılında yaptırılarak hizmete girmiştir.

 

Firma yöneticileri, iki ülke dostluğunu pekiştirmek amacıyla, okulun adına "Türk-İsveç Kardeşlik" ibaresinin konulmasını arzu etmişlerdir.

Okulumuz 2 kat ve 4000 metrekare kullanım alanına sahiptir. Toplam 29 derslikli olarak inşa edilmiştir. Dersliklerin dışında 2 adet laboratuvar, kütüphane gibi kullanıma elverişli çok amaçlı salon, idari işleri yürütmek amacıyla 1 memur odası,1 müdür odası ve 2 müdür yardımcısı odası,1 rehberlik odası, 1 okul aile birliği odası ve destek hizmetleri odaları olacak şekilde inşa edilmiştir. Ayrıca okulumuzda 1 Bilgi Teknolojisi sınıfı (BT labratuarı) bulunmaktadır.

 

Okulumuzda halen 56 subede öğrenim gören 2300 e yakın öğrenci bulunmaktadır.1 özel eğitim sınıfına sahip okulumuzda 80 öğretmen, 5 idareci ve 7 hizmetli görev yapmaktadır. 8 farklı projeye ev sahipliği yapan okulumuz ; geleceğe güvenle bakan , her yönüyle donanımlı nesiller yetiştirmek için yorulmadan çalışmaktadır.